Zo kom je van lastige haartjes af


BLOG | 6 oktober 2022

Er is niks vervelender dan haartjes op plekken waar je ze liever niet hebt. En níéts helpt: waxen, scheren, epileren…Je hoeft maar te knipperen of er zitten al weer stoppels, en dan hebben het nog niet eens gehad over die ongemakkelijke ingegroeide haren. Je wilt niet oneindig veel tijd en geld kwijt zijn aan ontharen, maar je wilt wel graag een gladde huid. Wat doe je dan?

Tijdelijk ontharen

Waarom je zo snel weer haartjes ziet na het scheren of waxen, is omdat al deze behandelingen tijdelijke oplossingen zijn. Je pakt de haartjes niet bij hun wortel aan, waardoor ze terug kunnen groeien – tot jouw irritatie. Wanneer je haartjes hebt die je liever kwijt dan rijk bent, noemen we dit overbeharing. Dit begrip is dus voor iedereen anders. De een bedankt voor okselhaar, terwijl de ander zich er comfortabel en vrij mee voelt.

Waarom IPL?

Je hebt er vast al wel eens gehoord: ontharen op basis van licht. Dat is ook hoe IPL, intense pulsed light, werkt. Het pigment in de haartjes pakt de warmte van het IPL-apparaat op en verwarmt de haarzakjes van binnenuit, waardoor deze stuk gaan. Anders dan andere methoden van ontharen, is IPL definitief en zul je zien dat er met iedere behandeling minder en minder haartjes teruggroeien.

Wat voel ik van IPL?

IPL is op verschillende gebieden toe te passen. De huid wordt verwarmd, maar verder is de behandeling zeer goed te verdragen. Doordat het de huid minimaal irriteert is het zelfs op de gevoeligste plekken van het lichaam te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de:

Mooi aan de behandeling is dat je je dagelijkse bezigheden direct kunt hervatten. Wellicht dat je wat roodheid of prikkelingen ervaart, maar je zult zien dat deze snel verdwijnen. Voor het beste resultaat, kom je in het begin om de 6-8 weken terug. Dit komt omdat niet alle haartjes in hun groeifase zitten wanneer je ze voor het eerst laat flitsen. Natuurlijk hangt het aantal bezoeken af van welke gebied of welke gebieden je laat behandelen en hoe behaard deze plekken zijn. Na enkele behandelingen hoef je nog maar om het (half)jaar terug te komen voor een touch-up-afspraak. Ontharen is nog nooit zo makkelijk geweest! Kom je snel langs?

Deel dit bericht op:

Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Je kennis uitbreiden? Volg een opleiding tot PMU-specialist

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?