Wenkbrauwen verloren door alopecia? Ga voor pmu!


BLOG | 1 mei 2023

Alopecia, een aandoening waar niet veel over gepraat wordt. Maar toch krijgen veel mensen ermee te maken. Het is ontzettend vervelend wanneer er opeens haren uitvallen. Je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen kunnen hieronder lijden. En laat dit deel van je gezicht net een belangrijke rol spelen voor je uitstraling… Daar helpen we je graag bij.

Goedaardige ziekte

Je ziet zo graag je volle, donkere wenkbrauwen weer terug. Maar met alopecia is het de vraag hoe lang het duurt voordat je haartjes teruggroeien. Bij deze ziekte is er sprake van een plaatselijke ontstekingsreactie rond je haarwortels. De functie van je haarwortels raakt daardoor in de war. Er groeien nu slechts misvormde of helemaal geen haren meer.

Verkeerde reactie van lichaam

De precieze reden van het ontstaan van alopecia is niet voor de volle honderd procent aan te wijzen. Maar we gaan ervan uit dat het een auto-immuunziekte is. Hierbij geeft je lichaam eigenlijk een verkeerde reactie op je eigen cellen. Je afweer is normaal de verdediger tegen virussen en bacteriën. Nu valt je afweer je eigen lichaam aan, het denkt namelijk dat je wenkbrauwharen er niet horen en laat ze uitvallen. Tegen deze reactie valt niet veel te doen. Maar we kunnen je wel helpen het visueel te verbeteren.

Permanente make-up

Pmu is een cosmetische techniek waarmee we weer mooie wenkbrauwen kunnen creëren. Vaak wordt bij permanente make-up sneller gedacht aan gemak voor prachtige wenkbrauwen. Of niet meer elke dag in de weer te hoeven zijn met make-up. Maar het is ook waardevol bij alopecia. Met speciale technieken worden realistische wenkbrauwen gevormd. De mogelijkheden zijn:

Welke behandeling we ook kiezen, bij allemaal wordt er goed gekeken naar je gezichtsvorm en spierweefsel rondom je oog. Op die manier past de wenkbrauwvorm bij je. Over de kleur wordt ook passend advies gegeven.

Andere mogelijkheid

Het lijkt zo iets kleins, mooie wenkbrauwen, maar kan zoveel voor je betekenen. Al helemaal wanneer je onzeker bent over je verloren wenkbrauwharen. Dit kan door alopecia komen. Maar ook chemotherapie is een boosdoener van haarverlies. Wanneer je je wenkbrauwen bent verloren door chemo, kan pmu ook helpen. Overleg eerst wel met je arts of dit mogelijk is!

Terecht bij…

Skintouch is al 25 jaar hét adres voor permanente make-up in Hoogeveen. Wij helpen je daarom graag verder. Je verhaal en wat voor soort wenkbrauwen je wilt, zijn zeer persoonlijk. Daarom zien we je voor het eerst altijd tijdens een intakegesprek. Jij mag je wensen uitspreken en wij geven advies. De behandeling wordt zo goed afgestemd en dat zorgt voor een prachtig resultaat! Zien we je snel?


Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?