Welke wenkbrauwen passen bij jouw gezicht?


BLOG | 6 februari 2023

Je wenkbrauwen maken je gezicht. Behalve dat ze vuil, stof en vocht tegenhouden spelen ze ook een grote rol in het uitdrukken van je emoties. Ze brengen balans in je gezicht. Door de vorm, dikte of lengte te veranderen, verander je deze balans. Grappig, hoe een klein ding (of eigenlijk, twee kleine dingen) zo’n grote rol spelen in je uiterlijk. Bij Skintouch kijken we altijd naar wat het beste past wanneer je bij ons komt voor je wenkbrauwen, maar in deze blog kun jij er ook een beetje kennis over opsteken!

Ovaalvormig gezicht

Een ovaalvormig gezicht wordt door veel mensen gezien als een ‘makkelijke gezichtsvorm’. Voor deze gezichtsvorm werkt een licht gebogen wenkbrauw het beste. Vermijd harde lijnen en voorkom dat er een sterke ‘knik’ in de wenkbrauw komt. Omdat de vorm van het hoofd niet echt uitmaakt, kun je kijken naar de rest van het gezicht. Hoe komen je gezichtskenmerken het beste tot hun recht.

Rond gezicht

Bij een rond gezicht werkt je wenkbrauw om de rondheid in je gezicht niet verder te accentueren, maar juist wat lengte aan het gezicht te geven. De wenkbrauw mag hierom best stevig gezet worden, met veel definitie. Een redelijk scherpe knik kan geen kwaad.

Lang gezicht

Waar je bij een rond gezicht de breedte niet verder wil accentueren, geldt dit bij een lang gezicht voor de lengte. De wenkbrauwen mogen daarom best lang en recht zijn, zodat de breedte in het gezicht geaccentueerd wordt.

Vierkant of hartvormig gezicht

Een vierkant gezicht herken je aan de hoekige, strakke gezichtsvormen. De kaak is vaak wat breder en strak. Als je een hartvormig gezicht hebt is het voorhoofd vaak wat groter en loopt deze smaller af naar de vaak puntige kin. Bij beiden gezichtsvormen is het zo dat de kenmerken vaak wat harder en scherper zijn. Om het gezicht terug in evenwicht te brengen, kun je het beste gaan voor ronde vormen. Dit betekent een zacht kapsel, mogelijk een ronde bril én wat zachtere, rondere wenkbrauwen.

Diamantvormig gezicht

Bij een diamantvormig gezicht staat een ronde wenkbrauw met een geaccentueerde boog mooi. Ook bij deze gezichtsvorm is het mooi om de zachtheid in het gezicht terug te brengen. Dit kan bijvoorbeeld met de kleur of stijl van de wenkbrauw.

Bij Skintouch

We kijken naar de verschillende gezichtskenmerken om de juiste wenkbrauwvorm te bepalen wanneer je PMU laat zetten. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van een wenkbrauw die precies op maat gemaakt is voor jou. Neem je contact op?


Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?