Pmu-specialist: zoveel meer dan alleen pmu


BLOG | 5 september 2023

Het kunnen zetten van permanente make-up is een mooie verrijking voor je kennis. Wanneer je pmu-specialist bent, kun je strakke, volle en goed gekleurde wenkbrauwen, eyeliner en lippen creëren. Die ook nog eens voor een lange tijd blijven zitten! Maar als pmu-specialist leer je zoveel meer dan alleen pmu zetten. Daar vertellen wij je alles over in dit blogartikel.

Klant is koning

De klant is altijd koning. Uiteraard geldt dit voor een heleboel beroepen, maar omdat permanente make-up semi-permanent is, is het niet met enkel een remover er af te halen. Daarom is het belangrijk goed af te stemmen met de klant hoe de behandeling verloopt. Iedereen heeft namelijk zijn wensen als het gaat om kleur en vorm. Je moet dus ook een luisterend oor bieden, snel schakelen, weten wat een klant wil en daar passend advies bij kunnen geven.

Sociale vaardigheden

Daarnaast is een stukje betrokkenheid ook een belangrijk onderdeel. Je werkt met mensen en daarom zijn sociale vaardigheden net zo van belang. Tijdens een intakegesprek is het fijn voor de klant wanneer hij of zij op zijn gemak gesteld wordt. Even een praatje over ook andere zaken dan de pmu, verbinding zoeken. Er zijn vooralsnog grenzen, maar een connectie op de bouwen met je klanten, komen ze sneller nog een keer bij je over de vloer.

Zelfstandigheid

Of je nu je eigen salon hebt of werkzaam bent in een salon, zelfstandigheid is nog een sleutel om het vak pmu-specialist te leren. Jij beslist onder andere hoe de behandeling eruit komt te zien en hoe je het gaat doen. Het resultaat wat er vervolgens uit komt is ook volledig jouw verantwoordelijkheid. Dat is in het begin misschien spannend. Maar door dit op de goede manier aan te leren, levert het een heleboel blije gezichten en positiviteit op.

Hygiëne

Als laatste een onderdeel dat zeker niet overgeslagen mag worden: hygiëne. Je werkt met de huid, die gevoelig is voor bacteriën en andere ziektes. Daarom is het belangrijk om de juiste hygiënische werkmethode aan te leren. Denk aan handschoenen, steriele naalden, een schone omgeving en veilig pigment. Wanneer jij eenmaal daadwerkelijk aan de slag gaat, kun je vervolgens je GGD-goedkeuring verdienen.

Nooit een saaie dag

Als pmu-specialist leer je dus zoveel verschillende aspecten. Dat maakt dat een dag er nooit hetzelfde uitziet en vrijwel nooit nooit saai is. Ben jij geïnteresseerd in een training voor pmu-specialist? Je bent van harte welkom bij Skintouch. Met onze 25 jaar ervaring in de pmu-wereld geven wij professionele lessen. Zowel voor wenkbrauwen, lippen en eyeliner. Neem gerust contact met ons op voor vragen of inplannen van een training.


Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?