Mislukte pmu? Leer corrigeren!


BLOG | 23 januari 2024

Als pmu-specialist ben jij er om klanten gelukkig te maken. Ze moeten de salon uitlopen met wenkbrauwen, lippen of eyeliner waar ze zelfvertrouwen van krijgen. Helaas zijn er salons waar pmu ook weleens mislukt. Gelukkig kun jij voor deze mensen klaarstaan. Bij Skintouch bieden wij een opleiding aan om mislukte permanente make-up moeiteloos te corrigeren.

Niet geslaagd?

Er zijn verschillende redenen waardoor pmu mislukt. Dit gebeurt bijvoorbeeld doordat:

Voorkomen beter dan genezen

In de meeste gevallen is de mislukte pmu gezet door iemand die onvoldoende ervaring of bekwaamheid heeft. Wanneer je een pmu-specialist wilt worden, is het daarom altijd belangrijk goed geschoold te zijn. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Wij leren je graag de nodige kunde om specialist te worden. Je leert hoe je voorkomt dat er verkleuringen ontstaan, zoals rood en blauw. En welke kleur past het welke bij welke huid? Welke vormen zijn er mogelijk? Je ontdekt de antwoorden op vele vragen. Op die manier zorg je ervoor dat er amper kans is dat de pmu mislukt.

Altijd nauwkeurig

Naast onbekwaamheid en onvoldoende ervaring zijn verkeerde nazorg en advies evengoed valkuilen. Goed adviseren over de kleur en vorm is al het halve werk. Maar daarna is het duidelijk adviseren over de nazorg ook belangrijk, zodat de pmu van je klant veilig en optimaal geneest. Daarom leer je nauwkeurig te zijn.

Corrigeren mislukte pmu

Daarnaast gaan we aan de slag met het kleurenleer. Door optimaal kleurenleer te beheersen, wordt het corrigeren van mislukte pmu nog een stukje makkelijker. Het is aan jou de taak om lijnen strakker te maken of de kleur aan te vullen. We noemen dit ook wel een cover-up. Voordat je een cover-up doet, is het goed om te bepalen of het in de eerste plaats mogelijk is. Dat leer je ook tijdens de opleiding. Als bijvoorbeeld de kleur van de misgelopen behandeling te donker is of de vorm te lastig is, moet er eerst pigment verwijderd worden.

Klaar voor educatie?

Ben jij al pmu-specialist en wil je leren corrigeren? Neem gerust contact met ons op om nog een stukje dieper in te gaan op de kennis van permanente make-up. Ook wanneer je nog geen specialist bent en jij je wilt laten scholen, ben je van harte welkom. Jij bent straks de specialist die mensen blij de deur uit laat lopen met mooie wenkbrauwen, lippen of eyeliner.


Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?