Je kennis uitbreiden? Volg een opleiding tot PMU-specialist


BLOG | 6 januari 2023

Permanente make-up, of PMU, is een echte kunst. Je leert de dynamieken en vormen van iemand’s gezicht kennen en vervolgens is aan jou de taak om deze op hun mooist te accentueren. Iemand’s stralende ogen accentueren met een gave eyeliner, een ander hun gezicht extra laten opvallen met passende wenkbrauwen. Als PMU-specialist kun je het allemaal.

Een prachtig resultaat

Als PMU-specialist is het aan jou de taak om iemand er mooier uit te laten zien én te laten voelen. Je kijkt naar de juiste make-up voor hun gelaat en luistert tegelijkertijd naar hun wensen. Als je interesse hebt in beauty is het een prachtige uitbreiding van je kennis, waar je mensen ehun zelfvertrouwen een echte

Wat doe jij?

Jouw werk is om pigment in de huid van het gewenste gebied aan te brengen. Bijvoorbeeld de wenkbrauwen, maar de lippen of ogen kunnen ook behandeld worden. Gemiddeld blijft PMU twee jaar mooi en daarna begint het te vervagen. Een touch-up is dan nodig. Hierin verschilt het van een tatoeage. Als specialist staat nauwkeurigheid en professionaliteit centraal. Je wilt tenslotte niet dat iemand twee jaar lang met make-up loopt die niet bij hen past of die niet gelijk is. Symmetrie is bij PMU van ontzettend belangrijk. Bij Skintouch leer je meer dan alleen PMU aanbrengen. We beginnen bij de intake, het bepalen van de vorm en kleur van de make-up tot het tatoeëren. Vervolgens de nazorg en touch-up, minstens zo belangrijk! Alleen met goede nazorg en touch-ups behaal je het perfecte eindresultaat.

Zelf samenstellen

Wellicht heb je al kennis van PMU die je uit wil breiden, heb je al eerder opleidingen gevolgd of wil je je basiskennis opfrissen. Bij Skintouch werken we met modules, zodat jij precies kunt leren waar jij behoefte aan hebt, of alles tot je kunt nemen. Wij bieden de modules:

Zelf samenstellen

Een onderdeel van de naverzorging is het nadrukkelijk vermijden van de zon. Juist daarom is het nu zo geschikt om deze behandeling te laten uitvoeren. Zo maak je het herstelproces nog makkelijker voor jezelf. Ga je wel naar buiten, vet dan de huid in met een factor 50 SPF. Ook als het regent, ook als het bewolkt is, ook als het sneeuwt. Een goede SPF is essentieel voor een soepel genezingsproces. En het voorkomt ook nog eens huidveroudering. Mooi meegenomen!

Neem contact op!

Wil jij alles leren over PMU en wil je zelf aan de slag gaan als specialist? Neem contact op voor meer informatie of om je aan te melden!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?