IPL ontharen: definitief haren verwijderen


BLOG | 3 mei 2022

Het voelt alsof je net je vorige epileersessie achter de rug hebt, voor de volgende alweer voor de deur staat. Je blijft keer op keer je haren verwijderen om de gladde benen en oksels te houden waar je zo blij mee bent. Epileer of scheer jij je ook zo suf? Dan is IPL de oplossing voor jou: definitief haren verwijderen op de plekken waar jij het wilt!

Steeds weer opnieuw epileren

Secuur en behendig heb je net alle haartjes op je benen verwijderd. Daarmee zou je er wel een flinke poos vanaf moeten zijn. Voor je het weet duiken alleen de eerste stoppels alweer op. Steeds sneller dan je eigenlijk zou willen. Het epileren lijkt amper zin te hebben: op deze manier blijf je natuurlijk bezig.

Definitief haren verwijderen

Epileren, harsen, waxen, scheren… Hoewel deze manieren om je haar te verwijderen allemaal effectief zijn, zijn ze allemaal tijdelijk. De haartjes blijven immers groeien en duiken zo weer op. Wil je definitief van de haren af zijn, kun je het beste een behandeling voor definitieve haarverwijdering nemen, zoals IPL.

Wat is IPL?

IPL is een behandeling waarmee je definitief van je haren af kunt komen. IPL werkt op basis van licht. De haren bevatten pigment, dat licht kan opnemen en omzetten tot warmte. Deze warmte gaat terug tot in de haarwortel, waardoor deze vernietigd wordt. Hier kan geen nieuwe haar meer in groeien. De behandeling kan zo definitief haren verwijderen op je bovenlip, bikinilijn, oksels, benen en rug.

Deze behandeling is het beste toe te passen wanneer je donkere haren hebt en de behandeling werkt het beste bij een lichte huid. Heb je een donkerdere huid (type 4 of 5) of lichter haar? Dan gebruiken we hier IPL-SHR voor met de apparatuur van MedCos. Deze behandeling combineert licht met warmte om ook deze haartjes te kunnen verwijderen.

Voordelen voor je huid

Naast het feit dat IPL haren effectief kan verwijderen, heeft deze behandeling ook andere voordelen voor je huid. Doordat de huid zichzelf na de behandeling gaat herstellen, is deze ook in te zetten bij een aantal huidproblemen, zoals acne en couperose. Bovendien kan hiermee huidverstrakking en huidverjonging behaald worden.

Al het haar in één keer weg?

Let op: je bent bij zowel IPL als IPL-SHR niet in één keer van je haren af. Niet iedere haar groeit op hetzelfde moment. Een haar moet groeien om deze te verwijderen. Dit betekent dat je met IPL alle haren die aan het groeien zijn kunt verwijderen, maar niet de haren die niet in de groeifase zitten. Hierdoor heb je vaak meerdere behandelingen nodig om de gewenste resultaten te bereiken.

IPL bij Skintouch

IPL is een van de behandelingen in het aanbod van Skintouch. Je kunt altijd bij ons een afspraak maken om je haren definitief weg te laten halen met IPL. Hierbij beginnen we met een intake. We bespreken hierbij je wensen en kunnen afstemmen wat je verwachtingen zijn. Het zal na het verwijderen van de haren nodig zijn om 1 à 2 keer per jaar een vervolgbehandeling te nemen. Op deze manier kunnen we garanderen dat de haren weggaan. Én wegblijven!

Neem nu contact op om definitief van je haren af te komen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Je kennis uitbreiden? Volg een opleiding tot PMU-specialist

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?