Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!


BLOG | 7 juni 2022

Steeds opnieuw, dag in dag uit, iedere ochtend. Je blijft bezig om je make-up aan te brengen om goed voor de dag te komen. Het kost tijd, het kost moeite en eigenlijk heb je er niet zoveel zin in. Wanneer je permanente make-up laat aanbrengen heb je hier geen omkijken meer naar. Je make-up zit iedere dag goed, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Steeds weer die wenkbrauwen tekenen…

Je bent steeds beter geworden in het tekenen van je wenkbrauwen. Toch is het moeilijk om zelf de perfecte wenkbrauwen aan te brengen voor de spiegel. Het gebeurt regelmatig dat de vorm en de kleur nét niet helemaal naar wens is. Zo kost het bakkenvol met tijd voor je eindelijk de deur uit bent. Je kunt door middel van permanente make-up (PMU) je wenkbrauwen permanent laten aanbrengen, zodat je een sprekender gezicht hebt dat je zelf naar wens kunt accentueren met make-up.

Wat is PMU eigenlijk?

Bij PMU brengt de PMU-specialist door middel van een zeer fijne naald pigment aan onder de huid. Je wenkbrauwen, ogen en lippen worden hiermee direct sprekender. En dat iedere dag. Je hebt hierdoor altijd een natuurlijke, frisse en verzorgde look. Deze kun je vervolgens zelf naar wens aanvullen met je eigen make-up.

Is een PMU vergelijkbaar met een tatoeage?

Je ziet vaak dat PMU met een tatoeage wordt vergeleken, maar de twee technieken verschillen veel van elkaar. Beide technieken worden met een naald aangebracht, dat wel, alleen het pigment wordt bij een tatoeage veel dieper in de huid ingebracht. Hierdoor is een tatoeage wel permanent, maar zal PMU op den duur een beetje vervagen. Dit pigment zit namelijk in een veel minder diepe huidlaag.

PMU bij Skintouch

Er zijn drie technieken die we bij Skintouch toepassen om de permanente make-up mee aan te brengen. De eerste is de haartjestechniek, ook wel hairstrokes of microblading genoemd. Hierbij worden de individuele haartjes op de huid getekend, waardoor de wenkbrauwen een heel natuurlijk uiterlijk krijgen. Dit kan machinaal gedaan worden, of met de hand met een flinterdun mesje.

De tweede techniek is powderbrows. Deze techniek is een mooie uitkomst wanneer je iets donkerdere wenkbrauwen wilt of ze extra wilt laten spreken. Je kunt hierbij de wenkbrauwen volledig opvullen, of een schaduwtechniek (ombre-brows) laten aanbrengen. Je levert er geen authenticiteit voor in: ook deze techniek geeft prachtig, natuurlijk resultaat.

Een combinatie tussen beide technieken is ook mogelijk, wat onze derde optie is: de combi-brows. Deze techniek combineert microblading en de powder-techniek.

Zo verloopt de behandeling

Wanneer je PMU wilt laten zetten, beginnen we met een intake. Hierbij kijken we naar de vorm van je gezicht en je huidige wenkbrauwen. We bespreken je wensen en bepalen de vorm van de wenkbrauwen, zodat de PMU volledig naar wens aangebracht kan worden. Het is goed om te weten dat PMU eigenlijk nooit in een keer goed zit. Na 1 à 2 weken is het definitieve resultaat te zien, daarna is er eigenlijk altijd nog een touch up nodig om de laatste haartjes op de goede plek te zetten. Ook is het ieder jaar nodig om de PMU bij te laten werken, zodat je wenkbrauwen sprekend blijven.

Wil jij zelf het gemak van PMU ervaren? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Je kennis uitbreiden? Volg een opleiding tot PMU-specialist

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?