’Hoe zorg ik voor een zo mooi mogelijke PMU-genezing?’


BLOG | 31 oktober 2023

PMU is een investering in je schoonheid. Een investering waar je langdurig van kunt genieten. Tenminste, als je je wenkbrauwen ook na de behandeling op de juiste manier verzorgt. Je wilt je strakke, donkere wenkbrauwen namelijk wel zo lang mogelijk behouden. En daar is een goede genezing voor nodig. Maar wat moet je hiervoor precies doen?

PMU

Wanneer je permanente make-up hebt laten zetten, is er pigment aangebracht in je huid. Er worden kleine sneetjes gemaakt met een speciaal apparaatje, dat het pigment in de bovenste huidlaag zet. Het klinkt heel spannend, maar de sneetjes zijn niet met het blote oog te zien. In combinatie met de verdovende crème voel je er niet veel van. Wel heeft je huid na de behandeling tijd nodig om te genezen en het pigment goed te laten inwerken. En daarom is het goed om op het volgende te letten.

Eerste twee weken van de genezing

De eerste twee weken geneest je huid voornamelijk aan de buitenkant. Het is dus goed om voorzichtig te zijn. Er komen bijvoorbeeld korstjes tevoorschijn die jeuken. Raak ondanks de drang je wenkbrauwen niet aan. Dit beschadigt je pigment. Let daarnaast op dat je tijdens de genezing:

–       de eerste vijf dagen vermijdt dat je wenkbrauwen nat worden. Liever ook twee weken geen sauna of intensief sporten om transpireren te vermijden. Dit laat allemaal de pigment weken, waardoor het sneller loslaat

–       geen make-up aanbrengt op je wenkbrauwen

–       niet in de zon gaat zitten

–       geen scrubs, peelings of andere hardnekkige verzorgingsproducten op het behandelde gebied gebruikt. Smeer het er altijd ruim omheen.

Overige zes weken

In de meeste gevallen zijn je korsten na twee weken weg. De genezing aan de buitenkant is dan klaar. Maar aan de binnenkant is je huid nog hard aan het werk om het pigment te laten doorkomen. Je wenkbrauwen hebben daarom nog ongeveer zes weken nodig om volledig te genezen. In de laatste weken is het verstandig om:

–       elke dag meerdere keren zonnebrand factor 50 op te smeren. Zo bescherm je jezelf voldoende tegen uv-straling.

–       huidbehandelingen zoals chemische peelings, laseren, microdermabrasie of gezichtsscrubs te vermijden.

–       zo weinig mogelijk aan je wenkbrauwen te zitten, om de genezing niet te dwarsbomen.

–       je wenkbrauwen niet af te dekken met pleisters of verband.

–       geen strakke, vieze kleding om het behandelde gebied te dragen.

Nabehandeling

Nadat de zes tot acht weken voorbij zijn, zijn je PMU-wenkbrauwen geheeld. Dan is ook goed te zien hoe goed het pigment gepakt heeft. Was dit je eerste behandeling? Dan is er in de meeste gevallen een nabehandeling nodig. Dit is niet omdat het resultaat niet mooi is, maar om de puntjes op de i te zetten. Denk aan een iets donkere tint of de vorm nog strakker maken. Tijdens de vervolgafspraak bekijken wij graag wat er precies nodig is.

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd naar PMU? Wij kunnen je voorzien van mooie wenkbrauwen door middel van verschillende technieken, zowel de haartjestechniek als de powdertechniek. Neem gerust contact op met ons als je meer hierover wilt weten. Wij geven informatie en kunnen tijdens een intake ook altijd advies geven welke behandeling het beste bij jou past!


Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?