Last van hangende oogleden? Fibroblasting schiet te hulp


BLOG | 3 april 2023

Je ogen laten spreken, dat is wat je graag wilt. Maar je hangende oogleden maken het er niet makkelijker op. Zelfs al probeer je je ogen te benadrukken met een opvallende oogschaduw of een goede lik mascara. Wanneer je in de spiegel kijkt, blijf je een vermoeide uitstraling houden… En dat begint nu flink te storen.

Waar komen hangende oogleden vandaan?

Hangende oogleden zijn onder andere het resultaat van huidveroudering. Wanneer de jaren verstrijken, wordt het weefsel rondom je ogen steeds slapper. Hierdoor gaat je huid meer over je ogen hangen en in sommige gevallen zorgt dit er ook voor dat je zicht minder wordt. Huidveroudering is helaas niet tegen te houden, omdat het een natuurlijk proces is. Gelukkig zijn er wel opties om de hangende huid weer omhoog te liften.

Is een ooglidcorrectie mijn enige optie?

Misschien denk je al snel aan een ooglidcorrectie. Dit is een operatie die ontworpen is om overtollige huid te verwijderen. Er wordt er een klein sneetje gemaakt in de plooi van je bovenooglid. Daarna wordt het overtollige vetweefsel weggehaald en wordt de huid weer dichtgemaakt. Zeer effectief, maar wel ingrijpend. Gelukkig zijn er alternatieven.

Welke behandeling is nog meer effectief?

Er zijn behandelingen waarbij niet gesneden hoeft te worden en die net zo effectief zijn! Een goed voorbeeld is Fibroblasting. Hiermee wordt er een apparaatje gebruikt dat je huid verwarmt. De bovenste laag van je huid verdampt, waardoor verschillende processen weer worden gestimuleerd. Zo verbetert je weefselherstel en de elasticiteit. Hierdoor verstrakt je huid en lijken je ogen weer meer open.

Is Fibroblasting veilig?

Met Fibroblasting wordt ook gebruik gemaakt van een speciale plasmapen. Deze werkt oppervlakkig. Dat betekent dat de plasmastraal de onderste huidlaag van je opperhuid niet bereikt. Daardoor ontstaan er geen bloedingen, littekens of andere huidschade. De behandeling is daarom helemaal veilig. Het is wel belangrijk om je van te voren te laten adviseren en te laten behandelen door een specialist.

Waar kan ik terecht?

Bij Skintouch ben je van harte welkom voor een professionele Fibroblasting-behandeling. Om jou zo comfortabel mogelijk de behandeling in te laten gaan, hebben we van tevoren altijd een intakegesprek. Ieder mens heeft namelijk eigen wensen, een eigen huidtype en levensstijl. Door van tevoren informatie te krijgen, kunnen wij beter advies geven en de behandeling(en) persoonlijk laten aansluiten. Dezelfde aanpak gebruiken we ook bij onze andere behandelingen. Wil je je hangende oogleden aanpakken of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op!


Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?