Haarverlies hoef je niet te accepteren


BLOG | 5 november 2022

Een dunnere coupe hoeft niet direct zorgen op te wekken. Vaak heb je het eerst helemaal niet door. Er kunnen zoveel redenen zijn waarom je haar dunner wordt. Stress, bijvoorbeeld. Of medicijngebruik. Niet direct iets om je zorgen te baren. Maar als het langer aanhoudt of er ineens toch wel héél veel haar in het doucheputje terechtkomt, dan begint de paniek wellicht wat op te spelen.

Waarom verlies ik haar?

Het is vaak lastig om een vinger te leggen op een directe oorzaak van haarverlies. We spreken van haarverlies of haaruitval wanneer je meer dan 100 haren op een dag verliest óf wanneer de haren die terug groeien alsmaar zwakker en breekbaarder zijn. Een paar veelvoorkomende oorzaken zijn:

Wat kan ik doen?

Er zijn een hoop middeltjes op de markt, bijvoorbeeld haarproducten met cafeïne, maar de waarheid is dat deze producten weinig uithalen bij permanente haarverlies. Voorkom het kammen van je haar als het net is: dan breekt het sneller af. Bij permanente haarverlies kun je het beste op zoek gaan naar een permanente oplossing. Bijvoorbeeld scalp pigmentatie.

Is scalp pigmentatie voor mij geschikt?

Het mooie aan deze behandelmethode is, dat het in elke fase van het haarverlies toe te passen is. Bij deze behandeling worden er kleine stipjes op de hoofdhuid aangebracht die niet van echte haarstoppels te onderscheiden zijn. Zo kan het bijvoorbeeld kale plekken opvullen of kan het over de hele hoofdhuid aangebracht worden voor een geschoren look. Veel mensen combineren deze behandeling in combinatie met meso- of stamceltherapie, waarbij de haarzakjes gestimuleerd worden tot nieuwe haargroei. Zo heb je binnen no-time weer een volle bos haar!

Over ons

Met 23 jaar aan ervaring hebben wij een brede kennis ontwikkeld over PMU, maar ook over scalppigmentatie. Zo werken wij zorgvuldig en persoonlijk en gaan we door tot jij tevreden bent. We verwelkomen je graag in onze prachtige locatie in Hoogeveen. Zien we je snel?

Deel dit bericht op:

Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Je kennis uitbreiden? Volg een opleiding tot PMU-specialist

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?