Gezichtshaar de baas met IPL!


BLOG | 29 mei 2023

Gezichtshaar hebben we allemaal, het is menselijk. Sommige mensen omarmen het daarom ook en accepteren de werking van de natuur. Maar misschien voelt het voor jou als vrouw niet helemaal comfortabel. Vooral duidelijk zichtbare haren storen je. Heb jij gezichtshaar waar je onzeker van wordt? In dit artikel lees je wat je ertegen kunt doen!

Ontstaan van gezichtshaar

Gezichtshaar ken je wellicht voornamelijk bij mannen. De baarden en snorren heten ook wel secundaire geslachtskenmerken. Toch kun je als vrouw er ook last van krijgen. Misschien niet in de mate waarin een man dit heeft, maar wel in zoverre dat de haartjes opvallen. Overmatige gezichtshaartjes ontstaan in veel gevallen door de menopauze. Je lichaam maakt namelijk dan minder oestrogeen (het vrouwelijke hormoon) aan. Het mannelijke hormoon testosteron krijgt dan meer invloed.

Andere redenen

De overgang begint op latere leeftijd. Maar wanneer jij, ongeacht je leeftijd, al last hebt van duidelijk gezichtshaartjes kunnen daar andere redenen voor zijn:

Lang gezicht

Waar je bij een rond gezicht de breedte niet verder wil accentueren, geldt dit bij een lang gezicht voor de lengte. De wenkbrauwen mogen daarom best lang en recht zijn, zodat de breedte in het gezicht geaccentueerd wordt.

Ontharen toen

Zodra de haartjes donker of in grote hoeveelheid zijn, denk je waarschijnlijk al snel aan ontharen. Eigenlijk is ontharen een handeling die al vroeg als ritueel werd gezien. Oude Egyptenaren vonden lichaamshaar bijvoorbeeld onfatsoenlijk. Ze haalden in extreme vorm bijna al hun hoofd- en lichaamshaar weg met zelfgemaakte bronzen scheermesjes. Later deden de Romeinen ook aan ontharen, maar zij verwijderden slechts overtollige haartjes met onder andere puimsteentjes, maar ook ontharingscrème.

Ontharen nu

Door de jaren heen hebben ontharingstechnieken zich steeds verder ontwikkeld. We kennen nu epileren, waxen, laseren, maar ook IPL. Die laatste techniek gebruiken we veel bij Skintouch. Dit is een moderne techniek die werkt door middel van puls en licht. Het apparaat geeft korte lichtflitsen af die je haarzakjes bereiken. Je haartjes bevatten van nature pigment, wat het licht absorbeert en omzet in warmte. Het haarwortelzakje wordt vernietigd, waardoor je donkere haren niet meer terugkomen.

Droomresultaat

Een glad, haarloos gezicht is het uiteindelijke droomresultaat. Maar om dit te bereiken, raden wij altijd meerdere behandelingen aan. Sommige haren zijn niet meegenomen, omdat ze in de rustfase zaten van het groeiproces. Deze worden dan bij de andere behandelingen aangepakt. Er zijn meestal acht IPL-behandelingen nodig met tussenposes. Voor je gezicht zitten er vier weken tussen.

Skintouch

Wil je afrekenen met je gezichtshaar met IPL? Je bent van harte welkom bij ons in de salon. Om ervoor te zorgen dat we je blij maken, is een intakegesprek fijn. Zo kunnen we persoonlijk advies geven. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid behandelingen of, of de behandeling geschikt voor je is. Alles voor optimaal ontharen! Neem gerust contact op bij vragen of het maken van een afspraak. Hopelijk tot snel!


Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?