Gevoelige huid geïrriteerd door make-up? Overweeg pmu!


BLOG | 26 december 2023

Een gevoelige huid hebben is soms best lastig. Je huid is dunner en gevoeliger, waardoor er jeuk, droogte en misschien zelfs roodheid tevoorschijn komt. Denk bijvoorbeeld aan de huid rondom je ogen, wenkbrauwen of lippen. Het vervelende is dat dit net de plekken zijn waar je je make-up voornamelijk opsmeert, wat voor een hevigere reacties kan zorgen. Maar wist je dat pmu een uitkomst kan zijn voor jou? In dit blogartikel lees je er alles over!

Al gauw reactie

Met een gevoelige huid is je barrièrefunctie een stuk kwetsbaarder. Normaal is je huid aardig weerbaar tegen zonlicht, kou, temperatuur, zeep of andere irriterende stoffen. Maar een gevoelige huid reageert veel heftiger en is erg intolerant voor invloeden van buitenaf. Je huid droogt sneller uit en geeft al gauw reactie in de vorm van roodheid, tintelingen of jeuk.

Make-up aanbrengen

Wanneer je make-up aanbrengt, is het niet zo gek dat je er nog meer gevoeligheid ontstaat.. Het is een lichaamsvreemd product dat je opsmeert, waardoor je gevoelige huid al snel irriteert. Met permanente make-up hoef je minder tot geen producten meer te gebruiken voor een lange tijd. Daardoor vermijd je stoffen, zoals parfum alcohol en siliconen, die de reactie van je huid uitlokken. Bij pmu wordt er een veilig pigment gebruikt om je wenkbrauwen, lippen of ogen te accentueren. Er bestaan zelfs hypoallergene pigmenten die speciaal zijn ontworpen de kans op irritatie nog kleiner te maken.

Verwijderen van make-up

Daarnaast hoef je ook amper meer make-up te verwijderen met een cleanser. Je gevoelige huid is ook vatbaar voor cleansers, doordat er irriterende stoffen in kunnen zitten, zoals bij make-upproducten. Daarnaast wrijf je bij het afhalen van make-up wellicht hardnekkig over je huid. Wanneer je pmu hebt, is er amper contact nodig met je huid en dat is ook belangrijk bij een gevoelige huid.

Skintouch

Het klinkt wellicht vreemd dat een behandeling zoals permanente make-up wel geschikt is voor je gevoelige huid. Er worden immers kleine sneetjes pigment in je huid gemaakt. Maar pmu is ontwikkeld voor onder andere mensen met een gevoelige huid. Daarnaast zijn wij bij Skintouch zeer nauwkeurig. Je komt eerst altijd langs voor een intakegesprek, zodat we je huid goed kunnen bekijken en luisteren we naar je wensen. We geven altijd eerlijk advies! Daardoor vermijden we eventuele vervelende allergische reacties. Wil je weten of pmu geschikt is voor jou? Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Bij Skintouch helpen we je graag verder.


Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?