De zon in met pmu? Dit moet je weten


BLOG | 2 augustus 2023

Heerlijk hé, zomer? Of je nou in Nederland kampeert, op de bonnefooi naar Frankrijk vertrekt of een reis maakt door Thailand: tijdens de zomer zie je er het liefst zo mooi mogelijk uit, zonder dat je uren voor de spiegel staat. Permanente make-up is dan de ideale oplossing. Maar wist je dat de zon helemaal niet zo goed is voor je pmu? In dit artikel enkele punten waar je op moet letten.

Smeer met een hoge factor

De beste tip is vaak smeren met een hoge factor. Er bestaan sunblocks die speciaal zijn ontwikkeld voor het gebruik met pmu. Smeer je hiermee goed in. Als je gaat zwemmen in de zee of in het zwembad, moet je hierna opnieuw zonnebrand aanbrengen. Vaak wordt dit vergeten en dit leidt tot zonschade. Je kunt ook verbranden in de schaduw en zelfs achter glas. Smeer je daarom iedere dag in, ook als je niet gaat zonnen. Begin elke ochtend met een laagje zonnebrand, om zonschade te voorkomen. Smeer liever te vaak dan te weinig!

Draag bescherming

Heb je permanente make-up rond je ogen? Draag dan zo veel mogelijk een zonnebril. Hierdoor wordt de uv-straling tegengehouden. En wil je het echt goed doen? Draag dan een pet of zonnehoed. Vooral wanneer je nog in het helingsproces van je pmu zit is dit een must. Maar ook daarna is het een aanrader om zo lang mogelijk mooi resultaat te houden. Je bescherm je gezicht, en het ziet er ook nog eens modieus uit. Zie het als een toevoeging aan je outfit.

Vermijd de zon

Natuurlijk wil je van de zon genieten. Maar als je wilt dat je permanente make-up lang meegaat, kun je de zon op sommige momenten het beste vermijden. Probeer van 13.00 tot 16.00 uur niet te veel in de zon te komen. Op deze uren is de zonkracht namelijk op zijn sterkst en heb je de meeste kans op zonneschade.

Vervagen

Door je aan bovenstaande adviezen te houden, gaat je permanente make-up een stuk langer mee. Maar zelfs dan zul je zien dat je pmu na een tijd vervaagt en lichter wordt. Maar geen zorgen: de deuren van Skintouch staan altijd open voor advies van onze specialisten. Het is zelfs mogelijk om je permanente make-up bij te laten werken met een opfrisbehandeling. Neem gerust contact met ons op en laat ons kennismaken met jou. We gaan samen kijken wat we voor je kunnen betekenen!


Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?