De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?


BLOG | 6 september 2022

Welkom in de wondere wereld van permanente make-up. Met onze opleiding als PMU-specialist leer je met de nieuwste technieken te werken. Zo zet je de mooiste, op maat gemaakte resultaten neer voor jouw klant! Benieuwd naar het palet aan technieken die je kunt leren bij onze opleiding? We nemen je mee in de stof.  

Zoveel PMU-technieken, zoveel keuze

Geen enkel gezicht is hetzelfde. Klanten brengen ieder een eigen wens mee naar de salon. Het is daarom heel fijn om een ruim aanbod van technieken te kunnen aanbieden. We behandelen verschillende modules over de volgende technieken:

Microblading & hairstrokes

Twee technieken waarbij het zetten op verschillende manieren gaat. Hairstrokes gaat machinaal, microblading gaat daarentegen manueel. De resultaten zijn daardoor ook iets anders. Bij hairstrokes worden iets grovere lijntjes gezet en deze zitten dieper in de huid. Bij microblading ga je te werk met een speciale pen waar een dun mesje aan zit. Het resultaat: dunne en subtiele lijntjes die een nog natuurlijkere uitstraling geven.

Powderbrows

Bij powderbrows leer je drie verschillende shading-technieken toe te passen.

Combi-behandeling

Ziet jouw klant graag de voordelen van twee technieken in een behandeling? Dat kan! Je krijgt handvatten om je klanten te adviseren en behandelen op basis van combinerende technieken. Voor een subtiele touch kan je klant bijvoorbeeld kiezen voor een powderbrow die overgaat in microblading.

Eyeliner

Je leert tijdens deze module de basis van het zetten van eyeliner. De techniek die je gebruikt is de potlood-techniek. Er zijn verschillende vormen waar de klant uit kan kiezen, zoals de klassieke eyeliner (vol met een wing), infralash (dun en subtiel) en de shaded eyeliner (natuurlijk en zacht).

Lippen

Een uitdagend gebied! Lippen zijn door hun gladde structuur moeilijk te behandelen. Daarom raden wij onze cursisten aan deze module aan het einde van de opleiding te volgen. Je kunt al wat beter omgaan met de naald of pen, en bent klaar voor het volgende niveau..

Kleurenleer

Het komt helaas vaak genoeg voor dat PMU niet goed wordt toegepast. Dit veroorzaakt spijt bij de klant en is te voorkomen. Hoe zorg je ervoor dat PMU lang mooi blijft? Dit doe je door de juiste kleuren per huid te selecteren. Hierdoor werf je een tevreden klant en onderhoud je een goede klantrelatie. PMU is namelijk iets wat moet worden bijgewerkt, en het liefste zie je je klanten graag terug in jouw salon.

Leer te adviseren

Je leert de huid van de klant te beoordelen en adviseert welke technieken en kleuren voor het mooiste resultaat zorgen. Hierbij houd je rekening met de wens van de klant. Wellicht streeft de klant naar een natuurlijk eindresultaat, of wil diegene juist een ‘opgemaakte’ look. Daarnaast kijk je naar het huidtype van de klant. Heeft de klant een vettige huid? Of juist een droge huid? Dan worden bepaalde technieken afgeraden, of juist aangeraden.

Leren bij Skintouch

Wil je alle ins en outs over PMU leren van onze specialisten bij Skintouch? Voel je vrij contact op te nemen voor verdere vragen en aanmeldingen. Wie weet bezit jij binnenkort deze geweldige technieken!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Je kennis uitbreiden? Volg een opleiding tot PMU-specialist

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?