De 5 tips bij haarverlies!


BLOG | 3 oktober 2023

Je haar is waardevol voor je uitstraling. Welk soort kapsel jij hebt, zegt vaak iets over je persoonlijkheid. Het is dus ook een manier om jezelf te uiten. Zodra je te maken krijgt met haarverlies, kan dat dan ook voor onzekerheid zorgen. Gelukkig hoef je het niet voor lief te nemen. Met deze vijf tips kun jij iets tegen je haarverlies doen!

Vermijd strakke haarstijlen

Met haaruitval zijn je haarzakjes kwetsbaar. Niets voor niets vallen je haren uit. Zodra er kale plekken ontstaan, is het verleidelijk om die te verbergen met een staart, knot of andere haarstijl. Maar zonder dat je het bewust doorhebt, beschadig je je lokken hierdoor meer. Door je haren strak naar achteren te trekken, komt er weer meer druk op je haarzakjes. En daardoor laten je haren nog sneller los. Probeer daarom je haar zoveel mogelijk met rust te laten.

Pas op met zon bij haarverlies

De zon kent twee kanten als het om je haar gaat. In de eerste instantie geven zonnestralen je de nodige vitamine D. En vitamine D helpt om haar te laten groeien. Maar het is belangrijk om met mate blootgesteld te worden aan uv-stralen. Te veel zon zorgt ervoor dat je haren te heet worden en daardoor raakt de beschermlaag beschadigd. Het oogt dof en broos en wordt breekbaarder. Klachten die je waarschijnlijk liever vermijdt wanneer je te maken hebt met haarverlies.

Eet gevarieerd en gezond

Wat zorgt er dan wel voor dat je haarconditie verbetert? Daarvoor speelt gezond en gevarieerd eten een rol. Een gezond lichaam betekent ook gezonde haren. Ga op zoek naar voedingsproducten die vitamine B, vitamine C, zink, ijzer en eiwitten bevatten. Deze stofjes verbeteren je bloedsomloop, versterken je bindweefsel op je hoofdhuid en verzorgen je haren diep. Het herstelt je beschadigde haar en zorgt ervoor dat je haren weer dikker worden.

Schaf een goede borstel aan

Daarnaast is het van belang om een goede borstel te kopen. Je haren kammen doe je om knopen eruit te halen en zachter en glanzender te krijgen. Maar je kunt je haren ook meer beschadigen als je niet de juiste borstel gebruikt. Een metalen borstel is bijvoorbeeld te hardnekkig en schuurt tegen de haarzakjes aan. Het is een aanrader om te kiezen voor een borstel met natuurlijke materialen. Denk aan een houten of met echte haren.

Scalp pigmentatie

Haarverlies komt voor in verschillende maten. Denk aan dunner wordend haar, kale plekken of volledige kaalheid. Bij plaatselijk haarverlies of volledige kaalheid is er meer nodig dan alleen de tips die genoemd zijn. Bij Skintouch bieden wij scalp pigmentatie aan. Dat is een techniek waarbij we haarstoppels pigmenteren en daardoor de kale plek(ken) opvullen. Ben je benieuwd? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!


Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

5 huidverzorgende en verjongende tips

Omarm het ouder worden met 5 huidverzorgende en -verjongende tips. Op zoek naar een passende behandeling? Kies voor een Fibroblasting-behandeling bij Skintouch!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?