5 huidverzorgende en verjongende tips


BLOG | 9 augustus 2022

Ouder worden: een fenomeen waar de meeste vrouwen ongetwijfeld een haat-liefdeverhouding mee hebben. Je timmert aan de basis van jouw levensloop, verzamelt waardevolle herinneringen en doet wijze levenslessen op. Onze huid bouwt daarentegen af… De elastinevezels worden losser en de huid bevat minder collageen. Hoe zorg je ervoor dat fijn ouder worden hand in hand gaan met een stralende huid? Lees het in deze 5 huidverzorgende en verjongende tips.

De schoonheid van ouder worden

Vergis je niet: er zit ware schoonheid in ouder worden. Lachrimpeltjes en kraaienpootjes zijn een prachtig teken van een geleefd bestaan. Tekenen die gevierd mogen worden. Toch is het begrijpelijk dat je je huid graag ondersteunt in het rijpingsproces. Het fris houden van de huid doe je op verschillende manieren.

Tip 1: Smeer dagelijks SPF

De zon is onze beste vriend, maar wat betreft de huid ook onze grootste vijand. Uv-stralen zorgen naast een bruine teint ook voor pigmentvlekken en veroorzaken rimpels. Zelfs als de zon zich verstopt achter een wolkendek komt onze huid in aanraking met uv-straling. Zorg er daarom voor dat je dagelijks smeert met een gezichtscrème die SPF bevat. Daarnaast is het verstandig op een zonnige dag geregeld de schaduw op te zoeken.

Tip 2: Kies de juiste dag- en nachtcrèmes

Als je op zoek gaat naar huidverzorging, kies je voor crèmes speciaal ontwikkeld voor de oudere huid. Deze crèmes bevatten precies de juiste samenstellingen voor de rijpe huid, doordat er verstevigende en beschermende bestanddelen in zitten. Probeer dagelijks te smeren voor een optimale ondersteuning.

Tip 3: Ga voor een glas water

Ja, ja. Het is een cliché wat betreft huidverzorging. We bestaan nu eenmaal voor een groot deel uit water. Door je lijf van binnenuit te hydrateren, zorg je ook meteen voor de huid. Probeer te allen tijde een flesje water in de buurt te hebben, en kies liever voor een glas water dan frisdrank. 

Tip 4: Denk om je schoonheidsslaapje

Na een drukke dag vol belevingen heeft onze geest behoefte aan rust. Ook je huid heeft hier veel baat bij! Wist je dat de huid een zelfherstellend vermogen heeft? Tijdens onze slaap wordt een proces geactiveerd waarin celvernieuwing plaatsvindt. Op tijd naar bed was nog nooit zo’n feest!

Tip 5: Trakteer jezelf op een huidverjongende behandeling

Een bezoekje aan de salon is pure zelfverwennerij. Combineer die verwennerij door te kiezen voor een huidverjongende behandeling! Er zijn allerlei populaire behandelingen verkrijgbaar, zoals:

Direct een verjongend effect

Als je op zoek bent naar een direct liftend en verjongend effect, past de fibroblastingbehandeling misschien bij jou. Benieuwd wat de behandeling inhoudt? Bezoek onze behandelpagina of neem contact op bij vragen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Volg een opleiding tot specialist in PMU voor wenkbrauwen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

IPL ontharen: definitief haren verwijderen

Wil jij eindelijk een einde aan al het epileren en definitief haren verwijderen? Het is mogelijk met IPL bij Skintouch.

Lees verder

Iedere dag een frisse look met permanente make-up (PMU)!

Klaar met het bijtekenen van je wenkbrauwen? PMU is de oplossing. Skintouch helpt de PMU goed aan te brengen.

Lees verder

Volg onze opleiding tot PMU-specialist

Ben je klaar om een nieuwe expertise toe te voegen aan jouw beauty-CV? Volg opleiding tot PMU-specialist bij Skintouch en leer de kneepjes van het vak!

Lees verder

De verschillende PMU-technieken: Welke wil jij leren?

Wil je bekend worden met de verschillende technieken in de wereld van PMU? Volg onze opleiding en krijg ze allemaal onder de knie! Neem contact met ons op bij vragen en aanmeldingen. Hopelijk zien we jou snel in onze salon.

Lees verder

Zo kom je van lastige haartjes af

Ben jij al die ontharingsmiddelen van de drogist ook zo ontzettend zat? In deze blog de behandeling die wél werkt.

Lees verder

Haarverlies hoef je niet te accepteren

Haarverlies kan voor gevoelens van onzekerheid voelen. Waarom zou je jezelf dat aan doen? Met scalp pigmentatie krijg jij je volle coupe weer terug!

Lees verder

Huidverbetering zonder Botox! Gemakkelijk met de Fibroblast!

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Je kennis uitbreiden? Volg een opleiding tot PMU-specialist

Een jonge huid zonder naalden of ingrijpende behandelingen? Dan is de Fibroblast wat voor jou!

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?