PERMANENTE MAKE-UP


Permanente make-up

Permanente make-up (PMU) is het aanbrengen van wenkbrauwen, eyeliners of lipliners door het pigmenteren in de lederhuid. Dit gebeurt met een speciale pen waarin een naaldmodule wordt geplaatst. PMU lijkt qua techniek op tatoeëren, maar het doel is anders. Andere termen voor ‘PMU’ zijn ‘micro-pigmentatie’, ‘dermatografie’, ‘cosmetische tatoeage’ en ‘cosmetische pigmentatie’.

Welke technieken zijn er mogelijk?

Er zijn op het gebied van PMU-wenkbrauwen 2 technieken: de haartjestechniek en de poedertechniek. Binnen beide technieken heb je de keuze uit meerdere mogelijkheden.

Haartjestechniek

  • Hairstrokes. Deze techniek gaat machinaal. Er worden fijne lijntjes in je huid gepigmenteerd. Deze zijn iets grover dan bij microblading en de naald gaat iets dieper de huid in. De techniek is niet geschikt voor de vette huid.
  • Microblading. Net als bij de hairstrokes worden er fijne lijntjes gemaakt in de huid, maar dit gebeurt met een speciale pen waar een flinterdun mesje aan zit. De haartjes worden zorgvuldig in de huid ‘gekrast’, met als resultaat zeer natuurlijk ogende wenkbrauwen. De ‘haartjes’ zijn fijner dan bij de hairstrokes. Deze techniek is niet geschikt voor de vette huid.

Powderbrows

  • Volledige shading. Hierbij worden je wenkbrauwen machinaal opgevuld door middel van schaduwen. Deze methode is geschikt voor dames die de wenkbrauwen meer ‘opgemaakt’ willen hebben of zelf genoeg wenkbrauwhaar hebben en de vorm willen benadrukken of corrigeren. Deze methode is geschikt voor alle huiden en wenkbrauwen. 
  • Ombre-techniek. Dit is dezelfde techniek als shading, maar de wenkbrauwen worden niet helemaal opgevuld, maar lopen geleidelijk aan van donker naar licht. Meestal wordt het uiteinde donker en vervaagt de kleur geleidelijk aan naar de voorkant (bij de neus). Een andere optie is om de onderrand donkerder te kleuren en geleidelijk omhoog lichter te laten lopen, waardoor de bovenrand van de wenkbrauw zachter wordt dan de onderrand. Beide technieken zijn zeer mooi en sprekend, en zijn geschikt voor alle huiden en wenkbrauwen. 
  • Wheel-shading. Deze techniek wordt handmatig aangebracht met behulp van een speciale pen waar een ‘wieltje’ aan zit. Het pigment wordt de huid ingerold, waardoor het resultaat zeer zacht oogt. Wenkbrauwen worden hiermee zeer subtiel geschaduwd. Deze techniek dient elk half jaar te worden opgefrist.

Combi-behandeling

Je kunt ervoor kiezen om je wenkbrauwen te laten behandelen met zowel shading als microblading. Dat betekent dat de uiteinden van je wenkbrauwen worden opgevuld door middel van de shading-/ poedertechniek. Dit loopt geleidelijk over in de microblading, zodat de voorkant zacht afloopt, voor een natuurlijk resultaat. Deze techniek wordt momenteel bij ons het meest gebruikt.

Werkwijze

Je vult voorafgaand aan de behandeling een gezondheidsformulier in. We bespreken je wensen met je en adviseren je tijdens de intake. Daarna beginnen we met de voorbereiding, het voortekenen, en indien gewenst wordt er verdovingscrème* aangebracht. Je wordt na het inwerken van de verdovingscrème behandeld. Na de behandeling wordt met je de nazorg doorgesproken en wordt een vervolgafspraak gemaakt voor de nabehandeling. De behandeling duurt maximaal 1 à 1,5 uur, afhankelijk van het type behandeling. De huid zal na ongeveer 7 dagen van buitenaf hersteld zijn en van binnenuit ongeveer 4 tot 6 weken. 

* De verdovingscrème (Emla-crème) dien je zelf via je huisarts aan te vragen. Deze hoef je niet zelf aan te brengen, want dat doen wij voor u. Vergeet deze daarom niet mee te nemen. 

Correcties en/of opfrissen 

Heb je elders al permanente make-up laten aanbrengen en ben je niet tevreden over de vorm of de kleur? Ook dan kun je bij ons terecht. Wij informeren je over de mogelijkheden om deze te laten verwijderen.

Ook interessant voor jou

Fibroblasting

Fibroblasting zorgt voor direct liftend en verjongend effect en heeft ook een positief effect op de lange termijn. Bij plasmalifttherapie wordt gebruik gemaakt van een plasmawolk.

Lees verder

Scalppigmentatie

Scalp Pigmentatie (het pigmenteren van haarstoppels) is misschien voor u de perfecte oplossing bied. Dit is dé nieuwe innovatieve behandeling tegen kaalheid.

Lees verder

IPL/SHR

Met IPL-SHR ontharing ben je verzekerd van een behandeling van hoogwaardige kwaliteit.

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?