PERMANENTE MAKE-UP


Permanente make-up

Permanente Make Up of PMU is het aanbrengen van wenkbrauwen, eyeliners of lipliners dmv het pigmenteren in de lederhuid. Dit gebeurd met een speciale pen waarin een naaldmodule wordt geplaatst. PMU lijkt qua techniek op tattoëren, maar het doel is anders. Andere woorden voor PMU zijn micro-pigmentatie, dermatografie, cosmetische tatoeage en cosmetische pigmentatie.

Welke technieken zijn er mogelijk?

Er zijn op het gebied van pmu wenkbrauwen 2 technieken: haartjestechniek en poedertechniek. Binnen beide technieken heeft u de keuze uit meerdere mogelijkheden.

Haartjestechniek

  • Hairstrokes, deze techniek wordt machinaal aangebracht, er worden fijne lijntjes in uw huid gepigmenteert, deze zijn iets grover dan bij de microblading en gaat iets dieper de huid in. Niet geschikt voor vette huid.
  • Microblading, net als bij de hairstrokes worden er fijne lijntjes gemaakt in uw huid, maar deze gebeurt met een speciale pen waar een flinterdun mesje aan zit. De haartjes worden zorgvuldig in de huid “gekrast”, met als resultaat zeer natuurlijk ogende wenkbrauwen. De “haartjes” zijn fijner dan bij de hairstrokes. Niet geschikt voor vette huid.

Powderbrows

  • Volledige shading, hierbij worden uw wenkbrauwen machinaal opgevuld dmv schaduwen. Geschikt voor dames die de wenkbrauwen meer “opgemaakt” willen hebben of zelf genoeg wenkbrauwhaar hebben en de vorm willen benadrukken of corrigeren. Geschikt voor alle huiden en wenkbrauwen. 
  • Ombre-techniek, zelfde techniek als shading, maar ipv dat de wenkbrauwen helemaal opgevuld worden, zullen ze van geleidelijk aan van donker naar licht lopen, meestal wordt het uiteinde donker en vervaagd de kleur geleidelijk aan naar de voorkant (bij de neus), een andere optie is om de onderrand donkerder te kleuren en geleidelijk omhoog lichter te laten lopen, waardoor de bovenrand van de wenkbrauw zachter wordt dan de onderrand. Beide technieken zeer mooi en sprekend, geschikt voor alle huiden en wenkbrauwen. 
  • Wheel-shading, deze techniek wordt handmatig aangebracht dmv een speciale pen waar een “wieltje” aan zit. De pigment wordt de huid ingerold, waardoor het resultaat zeer zacht oogt, wenkbrauwen worden hiermee zeer subtiel geschaduwd. Deze techniek dient elk half jaar te worden opgefrist.

Combi-behandeling:

U kunt ervoor kiezen om uw wenkbrauwen te laten behandelen met zowel shading als microblading. Dat betekent dat de uiteinden van uw wenkbrauwen worden opgevuld dmv de shading/poedertechniek en geleidelijk aan overloopt naar de microblading, zodat de voorkant zacht afloopt voor een natuurlijk resultaat. Deze techniek wordt momenteel bij ons het meest gebruikt

Werkwijze

U vult voor de behandeling een gezondheidsformulier in – We zullen uw wensen bespreken en u adviseren tijdens het intake – Daarna beginnen we met de voorbereiding (voortekenen, indien gewenst wordt er *verdovingscreme aangebracht) – U wordt na het inwerken van de verdovingscreme behandeld – Na de behandeling wordt met u de nazorg doorgesproken en wordt een vervolgafspraak gemaakt voor de nabehandeling – De behandeling duurt maximaal 1 a 1,5 uur, afhankelijk van het type behandeling – De huid zal na ong 7 dagen van buitenaf hersteld zijn en van binnenuit ong 4 tot 6 weken 

* De verdovingscreme (Emla-creme) dient u zelf via uw huis-arts aan te vragen, deze hoeft u niet zelf aan te brengen, dat doen wij voor u, vergeet deze daarom niet mee te nemen 

Correcties en/of opfrissen 

Heeft u elders al Permanent Make Up ondergaan en bent u niet tevreden met de vorm of de kleur? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij informeren u over de mogelijkheden.

Ook interessant voor jou

Fibroblasting

Fibroblasting zorgt voor direct liftend- en verjongend effect en heeft ook een positief effect op lange termijn. Bij plasma-lift therapie maakt men gebruik van een plasmawolk.

Lees verder

Scalp pigmentatie

Scalp Pigmentatie (het pigmenteren van haarstoppels) is misschien voor u de perfecte oplossing bied. Dit is dé nieuwe innovatieve behandeling tegen kaalheid.

Lees verder

IPL/SHR

Met de IPL-SHR kunt u zich verzekeren van een behandeling van hoogwaardige kwaliteit.

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is 25 jaar gespecialiseerd in Permanent Make Up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in Permanent Make Up. Wat kunnen we voor jou betekenen?