IPL/SHR


IPL-ontharen

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes bij je oksels, bikinilijn of rug: dát is wat IPL (Intense Pulsed Light) en IPL-SHR (Super Hair Removal) methode voor jou kan betekenen. Met IPL-SHR ben je verzekerd van een behandeling van hoogwaardige kwaliteit. We kunnen je ongewenste haar verminderen met 80%.

De behandeling

De behandeling IPL-SHR is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje kan teruggroeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de IPL -methode. Het is bovendien snel. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien. Aangezien de IPL-behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar bereikt. Een lichte huid met donker haar heeft een duidelijker verschil tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. Het IPL-SHR systeem heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidskleuren.

Hoelang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling varieert per gebied, maar is door het grote behandeloppervlak zeer kort. Om een indicatie te geven van de snelheid van de IPL-behandeling, volgen hier enkele veel behandelde locaties met de gemiddelde behandeltijd, naast uiteraard de ontvangst van de cliënt en de intake:

Bovenlip: 1 minuut per behandeling

Oksels: 5 minuten per behandeling

Bikinilijn: 5 minuten per behandeling

Benen: 30 minuten per behandeling

Volledige rug: 25 minuten per behandeling

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (huidtype V en VI) of mensen met een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid. Zowel dames als heren kunnen behandeld worden met IPL-SHR.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?

Bij een IPL-behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde ‘rustfase’. Pas als deze haren in de groeifase komen, zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat: een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar 1 of 2 onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt, kun je een prikkeling of tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar het is voor iedereen goed te doen.

Hoe belangrijk is de periode tussen de behandelingen?

Je dient altijd het aangegeven behandelschema aan te houden. Zeker in het begin is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer de basis niet goed is, bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld, in verband met de haargroeicyclus.

Ook interessant voor jou

Permanente make-up

Permanente make-up is het aanbrengen van wenkbrauwen, eyeliners of lipliners. Dit gebeurt met een speciale pen waarin een naaldmodule wordt geplaatst.

Lees verder

Fibroblasting

Fibroblasting zorgt voor direct liftend en verjongend effect en heeft ook een positief effect op de lange termijn. Bij plasmalifttherapie wordt gebruik gemaakt van een plasmawolk.

Lees verder

Scalppigmentatie

Scalp Pigmentatie (het pigmenteren van haarstoppels) is misschien voor u de perfecte oplossing bied. Dit is dé nieuwe innovatieve behandeling tegen kaalheid.

Lees verder

Ervaringen

‘Ana is een vakvrouw. Ik ben behoorlijk allergisch voor para-fenyleendiamine, waardoor veel cosmetische behandelingen tricky zijn. Ana heeft daarom eerst de proef op de som genomen en toen dat goed ging mijn wenkbrauwen gedaan. Het resultaat is fantastisch en zo makkelijk! Je bent er gewoon een jaar vanaf en het zit altijd netjes. Inmiddels een jaar verder, nog steeds erg tevreden en recent heeft ze ook mijn lippen gedaan. Dat vond ik spannend, stel je toch voor dat er iets niet goed gaat, maar daar hoef je bij Ana echt geen moment bang voor te zijn, ze weet precies wat ze doet. Het zit er nu nèt voor de 2e keer op (nabehandeling) en ik kan het iedereen aanraden: ‘s morgens lekker snel klaar en altijd verzorgd!’

- Leontine

‘Super blij met mijn wenkbrauwen. Heel natuurlijk! Graag een stukje gereden voor de vriendelijke en vooral vakkundige Ana. Tot volgend jaar.’

- Johlanda

‘Combi brows (microblading & powderbrows) voor een natuurlijk effect. Ik ben ONWIJS(!) blij en tevreden met het resultaat en heb ook al veel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe wenkbrauwen! Er hangt een professionele maar gezellig sfeer in de shop, en je merkt meteen dat Ana een lieve vrouw is met veel kennis en liefde voor haar vak. Super bedankt!’

- Vivian

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ben je overtuigd? Maak nu een afspraak!

Skintouch is al 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up. Wat kunnen we voor jou betekenen?